Personliga fotoupplevelser för dig och ditt barn

Studio Camilla Geidemark

Barnfotografering

”Ditt bemötande var jättebra tycker jag. Lättsamt, och vårt barn som kan vara väldigt avvaktade mot främmande personer kom igång snabbt och tyckte fotograferingen var jättekul.”   –  Sanna

bebisAR, 1 årINGAR och äldre barn

Tiden då barnen är små rusar iväg. Att fånga några av dessa ögonblick på bild kan var mycket värt. Mitt mål när jag fotograferar barn är att försöka locka fram deras personlighet för att få spontana och minnesvärda bilder. Ni är välkomna i barnets alla åldrar. Nedan har jag delat upp fotograferingarna i Bebis, 1-år och Barn efter som det skiljer sig ganska mycket. Jag tar bilderna i min fotostudio eller någon vacker plats i naturen. 

När ni bokar mig som barnfotograf ingår:

  • Välkomstguide som PDF
  • Designkonsultation
  • Tips och råd inför fotograferingen
  • Tips på vackra fotomiljöer
  • Professionell guidning genom hela fotosessionen
  • Professionell bildredigering
  • Personlig bildvisning
  • Möjlighet att köpa digitala bilder, förstoringar och fotoalbum

Hur en barnfotografering går till hos mig, före, under, efter, kan du läsa om i längre ner på sidan.

Varmt välkomna!

fotografering efter ålder

Bebis

2-11 månader

Nyföddhetsperioden följs ofta av mer vakentid och sexmånaders bebisen har förmodligen börjat jollra och kanske ligger på rygg lekandes med sina fötter. Nästa steg kan vara att sitta utan stöd för att så småningom försöka resa sig och slutningen stå. Barn utvecklas olika fort, så du är välkommen att fråga mig om när det kan passa att boka fotografering för en viss typ av bilder. Oavsett vart just ditt barn befinner sig i sin utveckling så är jag helt säker på att vi kan få härliga, personliga bilder.

1 år

12-14 månader

Ettåringen är oftast allt mer rörligt och reser sig gärna från fyrfota till stående. Det kan hända att ditt barn till och med tagit sina första självständiga steg. Att plocka med klossar och leka tittut är några av de aktiviteter som ettåringen roas av. Detta är med andra ord en fantastisk ålder att fotografera sitt barn i.

Barn

15 månader och uppåt

Nu har säkert ditt barn en utpräglad personlighet som kan vara fantastiskt rolig att fånga på bild. Jag tar gärna syskonbilder och det brukar vara då som de olika personligheterna verkligen kommer fram. Men, jag ser alltid till att även få fina individuella bilder på varje barn för sig. 

Före, under, efter fotograferingen

Före

Fundera på vilken typ av bilder ni önskar. Kanske har ni hittat inspiration på sociala medier, eller här på min hemsida. Maila gärna 3-4 bilder till mig några dagar före fotograferingen, så jag vet på ett ungefär vad du önskar. Jag kommer gärna hem till er och fotograferar. Inomhus eller utomhus beroende på årstid, väder och befintligt ljus. I hemmiljön blir bilderna ofta härligt spontana och personliga eftersom det är på barnens hemmaplan. Det går också att komma till min fotostudio för lite mer traditionella bilder alternativt att jag finner en fin plats i naturen där vi tar bilderna i naturligt ljus. Innan fotograferingen ingår konsultation online kring till exempel val av kläder och plats.

Under

En barnfotografering  tar ca 1 timme, men en del barn tröttnar fortare än andra, så en paus med lite snaks kan då vara bra. Somliga barn är blyga och då kan det ta lite längre tid att komma igång med fotograferandet och det är helt okej, för allt sker såklart på barnets villkor. Ta gärna med ett ombyte, dels för att få variation på bilderna, men även om olyckan skulle vara framme och det blir fläckar på kläderna. 

Efter

1-2 veckor efter fotograferingen är det dags för den spännande bildvisningen. Då är ni välkomna till studion för att titta på bilderna. Det är under själva bildvisningen ni väljer ut de bilder/bildprodukter ni önskar. Era favoritbilder kommer jag sedan redigera och bearbeta och efter ytterligare 2-4 veckor är bildprodukterna färdiga och finns då att hämta i studion.

galleri barnbilder

Önskar du boka fotografering?

Välkommen att fylla i kontaktformuläret om du önskar komma i kontakt med mig angående fotografering eller om du har andra funderingar.

Vill du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret nedan så återkopplar jag till dig inom kort.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.