Studio Camilla Geidemark

Nyföddfotografering

Studio Camilla Geidemark Nyföddfotograf Fotograf Köping Fotostudio

Bokar ni en nyföddfotografering hos mig kan ni vara säkra på att få genuina och personliga bilder av högsta kvalitet på ert lilla hjärta. Jag fotograferar i min anpassade fotostudio eller så kommer jag hem till er och tar så kallade Lifestylebilder. 

När ni bokar mig som nyföddfotograf ingår:

  • Konsultation kring bla färgval och rekvisita
  • Råd vad ni kan tänka på inför fotograferingen
  • Ett urval av mössor, kläder, filtar mm samt rekvisita
  • Professionell guidning genom hela fotosessionen
  • Privat eller digital bildvisning
  • Möjlighet att köpa förstoringar och album av högsta kvalitet.
  •  

Hur en nyföddfotografering går till hos mig, från bokning till färdiga bildprodukter, kan du läsa om i Fotograferingsguiden nedan.

Varmt välkommen!

fotograferingsguide - steg för steg

Före

För att få de allra bästa nyföddbilderna fotar jag bebisen vid en ålder av 5-14 dagar. Eftersom jag fotar ett begränsat antal nyfödda per månad, så kan det vara bra att boka i god tid, redan under graviditeten. Fundera på vilken typ av bilder ni önskar. Kanske har ni hittat inspiration på sociala medier, eller här på min hemsida. Maila gärna 3-4 bilder till mig några dagar före fotograferingen, så jag vet på ett ungefär vad ni önskar. Bilder på syskon och familj ingår alltid. Skulle jag eller ni känna er sjuka inför fotograferingen flyttar vi fram den några dagar. Innan fotograferingen ingår ett onlinemöte kring till exempel färgval.

Under

Varmt grattis! Nu är bebisen född och ni är välkomna på avtalat datum för nyföddfotografering. Min studio finns i Köping på Hjortstigen 22 i Köping. Det går utmärkt att parkera gratis på gatan framför huset. 

Det allra viktigaste under fotograferingen är att bebisen och ni föräldrar känner er lugna och trygga. När ni kommer är studion uppvärmd, rekvisita framplockad och ur högtalaren strömmar behaglig musik eller så kallat ”vitt ljud” som brukar lugna nyfödda.  Jag avsätter jag 2-3 timmar, så jag i lugn och ro kan förbereda bebisen inför de olika bilderna med ombyten och olika positioner och rekvisita. Familje-och syskonporträtt igår. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med barn och familjer som skolsköterska och jag har självklart gått kurs gällande säkerhet vid nyföddfotografering. Jag har även arbetat på neonatalavdelningen med de allra minska bebisarna.  Hygienaspekten är viktig för mig och jag är noga med att desinficera ytor och att tvätta filtar och kläder som bebisen använt.

Efter

1-2 veckor efter fotograferingen är det dags för den spännande bildvisningen. Då är ni välkomna till studion för att titta på bilderna. Bildvisningen tar 30 minuter och det är under själva bildvisningen ni väljer ut de bilder/bildprodukter ni önskar. De utvalda bilderna kommer jag sedan redigera och bearbeta. Efter ytterligare 2-4 veckor är bildprodukterna färdiga och  finns då att hämta i studion.

galleri nyföddfotografering

Önskar du boka fotografering?

Välkommen att fylla i kontaktformuläret om du önskar komma i kontakt med mig angående fotouppdrag eller om du har andra funderingar.